انتخاب کفپوش مناسب برای خانه، یکی از مهمترین المانهای دکوراسیون منزل است. کفپوش خانه در روح کلی خانه تاثیر زیادی دارد، پس در انتخاب آن باید بسیار دقت کرد. در هنگام انتخاب و خرید کفپوش عواملی مانند سلیقه شخصی، میزان بودجه، مقاومت در برابر آتشسوزی، نمای مناسب و نوع زیرسازی دخیل هستند. بنابراین بهتر است قبل از خرید کفپوش با انواع آن آشنا شویم.
انواع کفپوش برای خانه
۱–پارکت و لمینت
این کفپوشها جزو کفپوشهای چوبی هستند و از چوب درختانی مانند بلوط، گردو و گیلاس ساخته میشوند. گرمابخشی متریال چوب و نزدیکی ساختار آن به طبیعت باعث شده تا استفاده از این متریال به عنوان کفپوش ساختمان محبوبیت پیدا کند. کفپوشهای چوبی در واقع یا از چوب طبیعی ساخته شدهاند و یا الیاف چوب فشرده هستند. پارکت، لمینت و ترموود رایجترین متریالهای موجود در بازار هستند که تحت عنوان کفپوشهای چوبی به فروش میرسند. این کفپوشها اگر کامل از چوبهای جنگلی ساخته شده باشند پارکت و اگر از یک یا دو لایه نازک امدیاف ساخته شده باشند، لمینت نامیده دارند.
پارکت و لمینت را تقریبا در همهجا میتوان استفاده کرد. به عنوان مثال از کفپوش اتاق خواب و سالن پذیرایی خانه گرفته، تا کفپوش تراس و بالکن، کفپوش روف گاردن ساختمان و حتی کفپوش دور استخر ویلا را میتوان با انواع کفپوشهای چوبی پوشاند. اما باید توجه کنید که برای محیطهای مرطوبی مثل دور استخر باید از ترموودها استفاده کنید. اما برای کفپوش خانه استفاده از پارکت و لمینت مقرون به صرفهتر است.
کفپوش لمینت به کف اتاق چسبانده نمیشود، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته میشود و دور تا دور لمینتها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل میشوند.
مزایا:
-زیبایی
-مقاومت بالا
-گرمابخشی کف خانه
– نصب و نگهداری سریع و آسان
-مقاومت و ماندگاری در مقابل ضربه، حرارت و رطوبت
-مقرونبه صرفهتر از سنگ و سرامیک
-نصب بدون چسب و زیرسازی
توجه کنید این کفپوشها باید درست نصب شوند، تا به مرور زمان تاب برندارند و صدا ندهند.
۲–کفپوش بامبو
کفپوش بامبو يکی از انواع کفپوشهای چوبی محسوب میشود، با این تفاوت که يک چوب سخت نیست و نوعی نی میباشد. از نظر مقاومت، کفپوش بامبو به سختی چوب بلوط است که معمولترين چوب مصرفی برای کفپوش است، البته ممکن است ظاهر کفپوش بامبو سست باشد، اما بسيار مقاوم است. بامبو به دو رنگ طبيعی بلوند و کهربايی وجود دارد. قطعات کفپوش بامبو میتوانند به صورت عمودی يا افقی بريده و نصب شوند.
مزایا:
-سختي و استحکام بالا
-زیبایی
-مهمترين خصوصیت بامبو اين است که نسبت به ساير کفپوشهای چوبی کمتر منبسط میشود و به همین دلیل برای هر نوع آبوهوايي مناسب است.
۳–کفپوش پیویسی
PVCمخفف polyvinyl chloride است. کفپوشهای پیویسی یکی دیگر از انواع کفپوش ساختمان هستند که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. جنس کفپوشهای pvc که با نام کفپوش وینیل نیز شناخته میشوند، نوعی پلاستیک پرکاربرد است. کفپوش وینیل، کفپوشی انعطافپذیر است که از چند لایه که کاملا به یکدیگر فشرده شدهاند، ساخته میشوند و کفپوشی کامپوزیتی و رزینی محسوب میشود. این نوع از کفپوشها در طرحهای مختلف ساده، رنگی، طرح چوب، طرح سنگ و… وجود دارند.
مزایا:
-نصب و نگهداری آسان
-مقاومت بالا با خاصیت ارتجاعی
-ضدآب بودن
-طرح و رنگهای متنوع
توجه داشته باشید که این کفپوشها به دلیل نیاز به زیرسازی و استفاده از چسب برای نصب، به سطح زیرین خود آسیب میزنند و متریال طبیعی ندارند.
۴–کفپوش بتنی
یکی دیگر از انواع کفپوش در ساختمان کفپوشهای بتنی هستند. این نوع کفپوشها نیز در انواع مختلف و طرحهای متنوع تولید میشوند. از کفپوشهای بتنی اغلب برای فضاهای بیرونی ساختمان مثل حیاط ویلا و تراس خانه استفاده میشود. این کفپوشها سطح سردی دارند و بهتر است در صورت استفاده در آپارتمان از سیستم گرمایش از کف برای فصول سرد استفاده گردد.
مزایا:
-دوام بسیار بالا
-مقاوم در برابر آتشسوزی و حرارت
-مقرونبهصرفه بودن
۵–کفپوش سرامیکی
کفپوشهای سرامیکی را میتوان یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین انواع کفپوش ساختمان دانست. این کفپوشها از خاک رس و سفال درست میشوند و در دو نوع بدون لعاب و لعابدار به صورت مات و براق وجود دارند. کفپوشهای سرامیکی طرح چوب، کفپوشهای سرامیکی طرح سنگ و کفپوشهای سرامیکی طرح آجر، نمونههایی از طرحها و مدلهای کفپوش سرامیکی هستند که در طراحیهای مختلف به کار برده میشوند.
انواع کاشی و سرامیک برای سرویس بهداشتی، کاشی و سرامیک بین کابینتی، کاشی و سرامیک آشپزخانه و پذیرایی و… نمونههایی از کاربرد این کفپوشها در خانه میباشند. کفپوشهای سرامیکی از نظر درجه کیفیت، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب، مقاومت در برابر ضربه با هم متفاوتند. پس هنگام خرید به این نکات دقت کنید.
مزایا:
-شستشوی راحت
-دوام بالا
توجه داشته باشید که نصب آنها دشوار است و در صورت عدم وجود پشتیبانی در زیر سرامیک، شکسته میشوند. همچنین به دلیل اینکه سرامیکها جزو سختترین کفپوشها به شمار میآیند، باید به یکدست بودن سطح زیر آنها توجه داشت.
۶–کفپوش سنگ
سنگ طبیعی از جمله انواع کفپوشهای ساختمانی بسیار لوکس و لاکچری به حساب میآیند. رایجترین کفپوشهای سنگی شامل سنگ مرمر، سنگ تراوتن، سنگ گرانیت، سنگ کورین و سنگ کوارتز هستند که به عنوان یکی از لوکسترین انواع کفپوش ساختمان هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای بیرونی استفاده میشوند.
کفپوشهای سنگی بر اساس ردهی کیفی، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب و مدلشان قیمتهای مختلفی دارند که برای فضاهای مختلف مناسب هستند. مثلا مرمر سنگ خنکي است و حرارت را به راحتي جذب نمیکند و برای مناطق گرمسير بسيار مناسب است. از کفپوش سنگ میتوان در نقاط مختلف منزل مثل اتاق خواب، پذيرايی، حمام، آشپزخانه و حتی محوطههای خارجی منزل استفاده کرد.
مزایا:
-مقاومت و ماندگاری بالا
-دوستدار محیط زیست
-نگهداری و شستوشوی آسان
توجه داشته باشید که این کفپوش بسیار گران است و نصب آن مهارت زیادی میخواهد.
۷– کاشی و موزاییک
کاشیها به دلیل شفاف بودن و ظاهر شیشهای که دارند یکی از انواع پرطرفدار کفپوش خانه به شمار میروند. کاشی وموزاییکها به سادگی نظافت میشوند و رطوبت را به خود جذب نمیکنند. بنابراین این نوع کفپوشها برای فضاهای بهداشتی مانند حمام و سرویس بهداشتی بسیار مناسب هستند.
استفاده از این نوع کفپوش در گذشته رواج داشته و تا به امروز ادامه دارد. کاشی و موزاییکها در ابعاد بزرگ تولید میشوند و به این خاطر نصب آنها سریع انجام میشود.
۸–فرش و موکت
فرش و موکت یکی از مرسومترین و محبوبترین انتخابها برای پوشش دادن کف خانه است. این کفپوش بسته به طرح و رنگی که انتخاب میکنید، میتوانند خانه شما را بزرگتر، گرمتر یا شلوغتر از چیزی که هست نشان دهند. خانههای پوشیده شده با فرش یا موکت، در تابستان خنکتر و در زمستان گرمترند، علاوه بر این عایق صدا هم هستند. توجه داشته باشید که میتوان فرش یا موکت را روی انواع دیگر کفپوش قرار داد.
کفپوش مناسب برای اتاقهای متفاوت خانه
با توجه به مطالبی که در بالا گفته شد، شما میتوانید در همه خانه از یک نوع کفپوش استفاده کنید، اما بهتر است با توجه به ویژگی هر اتاق، کفپوش مناسب آن استفاده شود. در اینجا خانه را به سه بخش اصلی تقسیم میکنیم و به بررسی مناسبترین کفپوش برای این بخشها میپردازیم:
آشپزخانه
حتما شنیدهاید که آشپزخانه قلب خانه است و علاوه بر تهیه غذا، مکانی برای دورهمی اعضای خانواده هم محسوب میشود. بنابراین انتخاب کفپوش مناسب برای این فضای پر رفتوآمد بسیار اهمیت دارد. پایداری و ضدآب بودن کفپوش، مهمترین فاکتور برای انتخاب کفپوش در آشپزخانه است. کفپوشی را انتخاب کنید که نه تنها آب در آن نفوذ نکند، بلکه لغزنده هم نباشد که باعث سُر خوردن و لغزش افراد خصوصا کودکان شود.
به طور کلی کاشی و سنگ انتخاب مناسبی برای پوشاندن کف آشپزخانه است.
حمام
حمام و سرویس بهداشتی، مرطوبترین فضای خانه است و همیشه با آب سر و کاردارد. بنابراین طبیعی است که برای همچین فضایی حتما از کاشی، سرامیک، سنگ طبیعی، سنگ مرمر یا گرانیک استفاده کنید. البته گزینه کمهزینهتر، کاشیهای وینیل هستند که که به اندازه کاشی یا سنگ بادوام نیستند.
فضای نشیمن
این فضا اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری و اتاق خواب را شامل میشود. برای پوشش کف این فضا سلیقه شخصی و دکوراسیون کلی خانه بسیار دخیل میباشد. چوب، سنگ، سرامیک، لمینت و فرش، گزینههای مناسب برای کفپوش فضای نشیمن است.
سوالات متداول:
انواع رایج کفپوش چوبی کدامند؟
پارکت، لمینت و ترموود
برای پوشاندن کف فضاهای مرطوب از چه نوع کفپوش چوبی باید استفاده کرد؟
ترموود
تفاوت اصلی کفپوش پارکت و لمینت چیست؟
اگر کامل از چوبهای جنگلی ساخته شده باشند پارکت و اگر از یک یا دو لایه نازک امدیاف ساخته شده باشند، لمینت نامیده دارند.
مهمترین ویژگی کفپوش بامبو چیست؟
اين است که نسبت به ساير کفپوشهای چوبی کمتر منبسط میشود و به همین دلیل برای هر نوع آب و هوايي مناسب است.
چه نوع کفپوشی برای آشپزخانه مناسب است؟
کفپوشهای پیویسی از مقاومت خوبی در برابر رطوبت برخوردار هستند. به همین خاطر برای آشپزخانه مناسبند. کفپوشهای سرامیکی و سنگی هم میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
معایب استفاده از پارکت چوبی چیست؟
این کفپوشها از مقاومت خوبی در برابر رطوبت برخوردار نیستند و در صورت عدم مراقبت کافی پس از مدتی باد میکنند. همچنین ممکن است پس از مدتی در هنگام راه رفتن صدا بدهند.
مزیت استفاده از کفپوش لمینت چیست؟
کفپوشهای لمینت از طول عمر بسیار بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای پارکتهای چوبی هستند.
لوکسترین کفپوش چه نوع کفپوشی است؟
سنگ طبیعی از جمله انواع کفپوشهای ساختمانی بسیار لوکس و لاکچری به حساب میآیند. رایجترین کفپوشهای سنگی شامل سنگ مرمر، سنگ تراوتن، سنگ گرانیت، سنگ کورین و سنگ کوارتز هستند که به عنوان یکی از لوکسترین انواع کفپوش ساختمان هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای بیرونی استفاده میشوند.
کفپوش مناسب آشپزخانه چیست؟
پایداری و ضدآب بودن کفپوش، مهمترین فاکتور برای انتخاب کفپوش در آشپزخانه است. کفپوشی را انتخاب کنید که نه تنها آب در آن نفوذ نکند، بلکه لغزنده هم نباشد که باعث سُر خوردن و لغزش افراد خصوصا کودکان شود.
برای فضاهای مرطوب از چه کفپوشی استفاده کنیم؟
حمام و سرویس بهداشتی، مرطوبترین فضای خانه است و همیشه با آب سر و کاردارد. بنابراین طبیعی است که برای همچین فضایی حتما از کاشی، سرامیک، سنگ طبیعی، سنگ مرمر یا گرانیک استفاده کنید. البته گزینه کمهزینهتر، کاشیهای وینیل هستند که که به اندازه کاشی یا سنگ بادوام نیستند.
هنگام خرید کفپوشهای سرامیکی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
کفپوشهای سرامیکی از نظر درجه کیفیت، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب، مقاومت در برابر ضربه با هم متفاوتند. پس هنگام خرید به این نکات دقت کنید.